UV-mini

UV лак - защита на печата върху дискове с печатаемо покритие

При поръчки в ниските серии печатът се полага върху дискове със специално високо-хигроскопично печатаемо покритие. То позволява на мастилата да проникнат и останат в този слой, създавайки чудесно пълноцветно изображение с висока резолюция. След печат върху такъв диск полагаме тънък защитен слой лак и го „изпичаме“ на ултра виолетова светлина. Услугата е известна като UV лакиране на диск.

Какви са ползите от UV лака:

Завършеност на печата

Визуално дискът получава лъскаво или матово (според избрания лак) покритие. Цветовете са видимо „освежени“ - по-искрящи, греещи и ярки.

Висока прозрачност

UV лакът е кристално-прозрачен. Той подобрява контраста на изображението без да променя/ замъглява цветовете. Детайлите в изображението изпъкват.

Изключително бързо съхнене при излагане на UV лъчи.

Само за секунди покритието върху диска е готово за ползване. Веднъж преминало под лъчите на UV лампа, то е вече изсъхнало.

Изключително тънък слой лак

Защитният слой лак не прави диска по-тежък, не нарушава баланса му, не се получават натрупвания по ръбовете, които да създават визуални или технически проблеми.

Добра износоустойчивост

Дискът е продукт за многократна употреба. Той се взима в ръце, пренася от едно до друго място, минава през зони с различни атмосферни  условия... UV лакът защитава напечатаната повърхност от надраскване, зацапване от мръсни ръце, спира достъпа на влага в хигроскопичния печатаем слой.

Водоустойчивост на печата

Печатът върху диска е напълно водоустойчив. Можете да сложите диска под струя течаща вода без риск от увреждане.

UV лакът не пречи на околната среда

UV покритието не съдържа разтворители и не натоварва околната среда с вредни емисии, мутагени, токсини и канцерогени.

UV лъчите са безвредни за диска

UV лъчите присъстват естествено и в атмосферата на Земята, не увреждат нито материала, от който е направена CD/ DVD пластината, нито боите, с които е отпечатано изображението върху диска.

Може ли лакиран диск да бъде надписван?

Да

Напечатан и лакиран диск може да бъде надписан допълнително.

Определете място за надпис

Предвидете ред/ редове, където да се добави име, дата...

Вземете маркер за диск

Достатъчно е да имате маркер за надписване на дискове.

Ако трябва да предоставите на Ваш клиент конкретна актуална информация, напр. ценова оферта, технически спесификации или др., можете да впишете конкретна информация. Голяма полза от това имат медицински центрове, където на пациента се предоставя индивидуално копие с лого на заведението, но и с неговото лично име.