master-dics, мастер диск М-Дизайн

Мастер диск

за тиражиране на CD и DVD

Когато ни поръчвате запис на информация на CD или DVD, ние се нуждаем от мастер диск (диск майка), от който да направим желаното количество копия.
Не винаги клиентите предоставят готов за тиражиране мастер диск. Често пъти те изпращат по мейл файловете, които трябва да тиражираме, или ги качват в клиентската ни зона или на друга платформа за трансфер на файлове или подават image-файл.

Можете да разчитате на нас за създаване на мастер диск в следните формати:

data CD и DVD

Дискът се възпроизвежда само на компютър. Съдържа различни формати файлове (docx, pdf, jpg, png, mp3, mp4, wmv, avi, mpg....), които могат да бъдат групирани в папки по желан от клиента начин.

Audio CD (80 min/ 700 MB)

Дискът се възпроизвежда на аудио уредба и компютърен плеър. При въвеждане на т.н. CD text на дисплея на плеъра се показва информация за име на албума, име на изпълнението, изпълнител. В такъв диск не виждате музикалните файлове с име и разширение, а само Track 1, Track 2 и т.н. (запис 1, запис 2 ...).

mp3CD (700 MB)

Дискът се възпроизвежда на повечето автомобилни и домашни аудио уредби, както и на компютърен плеър. Музикалните файлове се виждат във формат mp3 както при data диск. Обемът музика е няколко пъти обема на Audio CD.

Audio DVD

Музикалните файлове се виждат във формат mp3 както при data диск. Обемът музика е няколко пъти обема на Audio CD. DVD-Audio дискът не може да се възпроизвежда на повечето домашни DVD плеъри. Възпроизвежда се без проблем на компютърен плеър.

DVD video

DVD video дискът се възпроизвежда на DVD плеър или на компютърен плеър. Възпроизвежданото видео е в PAL (25 fps, 720x576 px) или NTSC (29.97 fps, 720×480 px). През меню могат да се достигат различни видео файлове или различни езикови версии като аудио или субтитри). В такъв диск не виждате видеофайловете с име и разширение, а само служебни файлове.

ВАЖНО! Преди да се стигне до създаване на мастер-диск в DVD video-формат e необходим процес, известен като DVD-ауторинг (създаване на DVD файлова структура). Това изисква повече време и специфични компетентности и не е част от мастерирането на диска.

При тиражи, реализирани при нас

създаването на мастер диск е част от услугата запис