3D принтиране:

проектиране и 3D печат

3D принтиране:  проектиране и 3D печат

3D принтиране: проектиране и 3D печат

3D принт - детайлПроектиране на дигитален модел и
3D печат

Нуждаете се от бързо създаване на прототип на нов елемент или липсва уникална част за Вашия ретро автомобил... С помощта на 3D принтирането можете да разполагате с необходимия Ви детайл бързо и на приемлива цена.

3D принтирането успешно навлиза на много нива в живота - от създаването на различни уникални машинни и автомобилни детайли, през модели на архитектурни или промишлени обекти и прототипи, концепции за целите на рекламния дизайн, бижутерията, дори медицината и много други. 

3D принтиранеЗа разлика от масово разпространените технологии за обработка на материали, където оформянето на детайл става чрез отнемане на материал (струговане, фрезоване) при 3D принтирането материалът се добавя слой по слой и така се създава необходимият триизмерен обект.

Ние създаваме обекти от материал PLA и ABS за целите на:
 »  концептуалните модели - представяне на концепция на клиент,
     проверка на множество идеи с цел откриване на най-добрата/
     работещата концепция
 »  функционалното прототипиране - създаване на модели и
     детайли с цел тестване на дизайна или функционалността им в
     реални условия
 »  архитектурни модели - създаване на модели на сгради/ обекти в мащаб за визуализиране на проект пред
     клиент
 »  маркетинг и дизайн - замяна/ допълване на графичните идеи с реалистично изглеждащ 3D обект
 »  създаване на единични (ограничени) бройки уникални предмети/ детайли - счупени машинни части, плакети/
     награди ...

За да създадем/ възпроизведем желания обект е необходимо да създадем файл с дигитален обект (триизмерен дигитален модел). За целта можете да ни предоставите чертеж (2D), по който да "вдигнем" 3D обекта или просто да донесете счупена част и ние да я реконструираме.

ВАЖНО!
1. Обектът, който можем да създадем като монолитна част е с размери 240х240х290 mm. При необходимост от създаване на обект с по-големи от посочените размери, той се принтира на части, след което частите се слепват. Този начин на работа е подходящ за създаване напр. на концептуални и архитектурни модели, но не и ако желаете да подмените счупен детайл, който е подложен на натоварване (високи температури, налягане, триене).

2. Здравината на създадените по технология 3D принтиране детайли се определя на около 75-80% от тази на молдван детайл (отлят чрез технология щприцване) при съответния използван материал. 


Други наши услуги в сферата на 3D визуализацията - създаване на дигитални 3D изображения за целите на рекламата (презентации и други интерактивни приложения, рекламни видео клипове, печатни материали), интериорен и екстериорен дизайн