блог

Печат върху CD и DVD дискове

Печат върху CD и DVD дискове

2016-04-25 09:38:00

Видове печат при различни количества и модели дискове
/стандартни CD и DVD 120 mm, mini CD и DVD 80 mm и CD DVD визитки/

Повече от 15 години М-Дизайн трупа опит и професионално оборудване за качествено изпълнение на услугата печат на CD и DVD. От позицията на опита препоръчваме директен печат върху дисковете /а не лепене на стикер/ независимо от тяхното количество. 
Изберете подходящия за Вас диск и поръчайте сега!

Според търсения тираж предлагаме и подходяща технология за директен печат върху диска:

•   

печат на диск - мастилено-струен печат върху диск със защита UV лак За ниски серии (1 ÷ 1000 бр.) използваме директен пълноцветен мастилено-струен печат (дигитален), върху който полагаме защитен слой UV лак.
Тук броят цветове няма значение. Дори да искате печат на текст само в синьо, например, нюансът се постига от комбинация по CMYK (cyan, magenta, yellow, black).
Този вид печат позволява постигане на изключително фотореалистично излъчване на изображение тип „снимка“. Т.е. това е най-доброто решение, ако в дизайна на диска сте предвидили визия, която включва растерни изображения - пейзаж, лица, фонове/ изображения с преливки/ сенки..
Такъв вид печат се полага само върху дискове със специално печатаемо покритие. То е изградено от два слоя - бяла основа и прозрачен хигроскопичен слой, който поема боите. Тези слоеве са положени още при производителя на дискове, т.е. печатаемата повърхност е предварително фиксирана и дизайнът на диска трябва да се съобрази с тях. На българския пазар се предлагат стандартни дискове (CD/ DVD 120 mm), чиято печатаема повърхност е с централен отвор около 22 mm и по периферия достигат до 118,5 mm. При мини дисковете (mini CD/ DVD 80 mm) центърът варира от 18 до 22 mm, а по периферия достига до около 78 mm. При предлаганите на пазара правоъгълни CD-R визитки печатаемата повърхност също варира според производителя.

След печата идва ред на UV лак. Това не е прищявка. Хигроскопичното покритие, което е пригодено да поема боите, които са водоразтворими, ще продължи да поема и влагата от околната среда, ако това покритие не е защитено. Лакът не само дава финална визия на печата, откроява по-контрастно графичните елементи и подсилва цветовете, но и предпазва печата от атмосферни влияния и замърсяване.

  • печат на диск - offset print on shaped DVDЗа серии над 500/ 1000 бр. можем да предложим и директен пълноцветен офсет печат. И тук търсените нюанси се постигат от комбинация по CMYK (cyan, magenta, yellow, black) и доброто фотореалистично излъчване на печата е гарантирано.
    Това е печатът, който се полага при матрично произведените дискове (CD-ROM и DVD-ROM). Всички mini дискове и електронни визитки, които произвеждаме матрично, са с този вид печат.

При необходимост от печат върху записваеми дискове CD-R или DVD-R дискът трябва да е сребрист и без бранд на производителя.


ВАЖНО! При тези технологии на печат се използва само комбинация по CMYK. За цветове по Pantone се използват техните съответствия по CMYK. Не може да се полагат нюанси тип сребро или злато.

• 

сито печат върху дискИма и трета технология, която само до преди едно-две десетилетия беше водеща при печат върху дискове - сито-печатът. Днес, с развитието на технологиите за печат с фотореалистично излъчване, тя определено остава на заден план.
И все пак това е технологията, която позволява плътни монохромни основи, печат по скала Pantone, включително и в нюанси сребро и злато. Не е приложима за ниски серии

Можете да разчитате на нашите специалисти в дизайн и предпечат за създаване на Вашите файлове за печат, както и да получите указания, респ. темплейти, ако Вие подготвяте тези файлове.
При необходимост от печат върху записваеми дискове (CD-R и DVD-R) работим с дискове, които ние осигуряваме. Не правим компромис с дисковете и гарантираме както качество на пластината, така и на печатаемата повърхност при дисковете със специално покритие за директен мастилено-струен печат, за да постигнем максимален резултат. UV лакът върху печатаемите дискове е подарък от нас.

Разстоянията не са проблем - до всеки град в страната поръчка, изпълнена днес, ще бъде получена от клиента ни утре.
Всички уточнения/ съгласувания по файловете за печат и съдържанието стават онлайн чрез удобно за ползване уеб приложение за обмен на файлове.
Доверете ни се! Попитайте за цена за търсеното от Вас количество дискове, поръчайте Вашите дискове при нас през форма за запитване  или ни пишете директно на e-mail!


Полезно е да видите също

UV лак тиражиране на дискове - технологии CD/ DVD визитки - производство модели дискове съдържание на CD и DVD
UV лак върху дискове
с печатаемо покритие
(защита на печата)
 
технологии за запис при
различни количества
и модели дискове
производство на дискове
тип електронна визитка
(shaped CD/ DVD)
 модели дискове
/записваеми, матрични;
модели електронни визитки/
 
съдържание за дискове
(презентации; DVD ауторинг;
мастериране) 
опаковки за дискове запазена марка M-PACK модели опаковки холдери дизайн на дискове, опаковки, вложки, други печатни матерали
видове опаковки
разработване и
производство на опаковки
за дискове
запазена марка M-PACK®
нашето производство
под тази марка
модели опаковки
за всички варианти
дискове
 
производство на 
гумени и пластмасови 
CD холдери
дизайн/ предпечат на дискове, 
опаковки, вложки за кутийки,
други печатни материали

comments powered by Disqus