блог

UV лак - защита на печата върху диск с печатаема повърхност

UV лакиране на CD и DVD

2016-04-25 08:45:00

При поръчки в ниските серии печатът се полага върху дискове със специално високо-хигроскопично печатаемо покритие, което да позволи на мастилата да проникнат и останат в този слой, създавайки чудесно пълноцветно изображение с висока резолюция.

След печат върху дискове с такава високо-хигроскопична печатаема повърхност полагаме тънък защитен слой лак и го „изпичаме“ на ултра виолетова светлина. Услугата е известна като UV лакиране на диск.


Какви са ползите от него:
 

1. Завършеност на продукта с висок гланц или сатенен матиращ ефект 
Визуално дискът получава лъскаво или матово (според избрания лак) покритие, което видимо „освежава“ цветовете - прави ги по-искрящи, греещи и ярки. 

2. Добра износоустойчивост 
Дискът е продукт за многократна употреба, който се взима в ръце, пренася от едно до друго място, минава през зони с различни атмосферни  условия. UV лакът защитава напечатаната повърхност от надраскване, зацапване от мръсни ръце, спира достъпа на влага в хигроскопичния печатаем слой. 

3. Висока прозрачност 
UV лакът е кристално-прозрачен. Той подобрява контраста на изображението без да променя/ замъглява цветовете. Детайлите в изображението изпъкват. Изключително добър ефект има върху печат на богато на цветове фотореалистично изображение (снимка).

4. Не пречи на околната среда 
UV покритието не съдържа разтворители и не натоварва околната среда с вредни емисии, мутагени, токсини и канцерогени. 

5. Изключително бързо съхнене при излагане на UV лъчи. 
Само за секунди покритието върху диска е готово за ползване. Веднъж преминало под лъчите на UV лампа, то е вече изсъхнало и дискът може да бъде поставен в CD/ DVD устройството, да бъде окомплектован и пренасян.
UV лъчите присъстват естествено и в атмосферата на Земята, не увреждат нито материала, от който е направена CD/ DVD пластината, нито боите, с които е отпечатано изображението върху диска.

UV лакът, положен върху отпечатаното изображение върху диска, ще позволи на изображението да грабне вниманието на потребителя. Според това към какъв резултат се стремите, може да се положи лак с гланцов или матов нюанс. И в двата случая защитата е гарантирана, а блясъкът на гланца или мекотата на мата само ще подсилят усещането за завършеност на продукта. И бъдете сигурни, че при нормално ползване защитният слой UV лак пази печата от надраскване, мръсни ръце и атмосферни влияния. Печатът върху диска е напълно водоустойчив (можете да сложите диска под струя течаща вода).

ВАЖНО! Защитният слой лак е изключително тънък. Той не прави диска по-тежък, не нарушава баланса му, не се получават натрупвания по ръбовете, които да създават визуални или технически проблеми.

Може ли лакиран диск да бъде надписван?
диск с възможност за допълнително надписванеДа, всеки вече отпечатан и лакиран диск може при необходимост да бъде надписан допълнително. 
Например, ако сме напечатали за Вас фирмени дискове с логото и/ или друга контактна информация на компанията Ви и трябва да предоставите на Ваш клиент конкретна актуална информация, напр. ценова оферта, технически спесификации или др., може да бъде оставен ред/ редове, където да се добави име на клиента, дата или каквото друго е необходимо. За тази цел се ползват само маркери за надписване на дискове.

------  ------
Разбира се, някои от опаковките също могат да бъдат лакирани. Така обикновеният картонен джоб, както и лицето на мултимедийната картичка ще засияят. Цветовете ще станат по-свежи и контрастни и определено по-примамливи за окото.

Свържете се с нас, за да направим за Вас цялата услуга - тиражиране на диск (запис, печат, лак) и подходяща опаковка за диска или само да лакираме напечатаните от Вас дискове


Полезно е да видите също:

печат върху CD и DVD технологии за запис на дискове според количеството модели дискове CD визитки - производство създаване на съдържание за дискове
видове печат 
при различни количества 
и модели дискове
технологии за запис 
при различни количества 
и модели дискове
 
модели дискове -
записваеми, матрични; 
модели електронни визитки
 
производство на дискове 
тип електронна визитка
(shaped CD/ DVD)
 
съдържание за дискове
мастериране, AudioCD,
DVD ауторинг
CD и DVD опаковки различни опаковки за дискове запазена марка M-PACK дизайн на дискове, опаковки, вложки, други печатни матерали производство на CD холдер - гумен и пластмасов
производство на 
опаковки за дискове/
информация
 модели опаковки
за всички варианти
дискове
 
запазената ни марка 
и производството ни 
под тази марка
дизайн/ предпечат на
дискове, опаковки, 
вложки и др.

производство на
CD/ DVD холдери -
гумени и пластмасови

comments powered by Disqus