блог

CD/ DVD визитка - Вашата електронна визитка

CD/ DVD визитка - Вашата електронна визитка

2014-04-13 12:25:00

Освен съдържание дискът може да носи послание и чрез формата си!

shaped_CD_WienerbergerЗащо дискът да е непременно кръгъл, когато може да е триъгълник, квадрат, овал или да повтори контурите на абревиатура, фирмено лого или друг отличителен знак.

Ако сте готови да избягате от каноните и да опитате нещо различно, ето една възможност. На пазара се предлагат само CD-R визитки (записваеми дискове) с правоъгълна и овална форма и капацитет 50 МВ. Ние Ви предлагаме нещо повече.

М-Дизайн ЕООД е единствената фирма в България с оборудване за производство на дискове с форма, различна от стандартния кръгъл диск с диаметър 120 mm, известни на пазара като "CD или DVD визитки" (англ. shape/ shaped CD/DVD). 

Такъв диск може да бъде пуснат на всяко стандартно CD/ DVD устройство тип „чекмедже” - виж видео:


 Технологично може да се произведе всяка свободно изчертана форма. Важно е да се знаят обаче следните неща:
  -  могат да се „изрязват” само матрични дискове (CD-ROM, DVD-ROM)
  -  минималното количество за нестандартна форма на диск е 500 бр. и
 -  формата на диска трябва да e балансирана и да позволи опора в леглото на CD/ DVD устройството по диаметър 120 mm или 80 mm.

Ако се питате как тогава има CD-R визитки с правоъгълна форма без да лежат в легло по ф 80 или ф 120 mm, отговорът е очевиден, ако обърнете пластината и я погледнетe отдолу. По Ø 80 mm тя има ръб, който фиксира положението на диска в леглото. Такива пластини нямат матрично производство в България и затова тук се тиражират само CD-R пластини в правоъгълна форма. LOOP-shaped_CD

Ако държите формата да е максимално близка до правоъгълник, ние Ви предлагаме алтернативно решение. Можем да предложим диск с размер 75 х 62 mm, чиито страни са две по две успоредни. За да е изпълнено условието да се позиционира в леглото на 80 mm, ъглите му са заоблени.
CD_визитка

Има още една възможност - правоъгълник с опорни точки по Ø 120 mm. Неговите размери могат да бъдат 105х62 mm или 102x65 mm и така да се постигне познатата форма на правоъгълната CD визитка, но с по-големи размери


Капацитетът на диск тип електронна визитка се определя от най-близко разположената до центъра точка. Зоната за възпроизвеждане на информация е там, където концентричните кръгове не са прекъснати.

електронна_визитка-размериНай-често търсени са мини дискове (mini CD и DVD 80 mm) и т.н. електронни визитки с овална форма. По диаметър те лежат в леглото на 80 mm. Ширината на овалния диск може да варира според обема на информацията. Ако информацията не надхвърля 50 МВ, е достатъчно CD с ширина от 62-63 mm. Тази ширина може да нарастне до 65-67 mm, при която да достигне капацитет от 65-70 МВ за CD, 440 MB за DVD 5 и до 750 МВ за DVD 9.

Интерес представляват и други форми CD и DVD визитки, но не бива да се забравя, че формата трябва да е балансирана и да опира по диаметър 120 и 80 mm.

Информация за капацитет на различните носители при различни форми можете да изтеглите тук!

Разбира се, за традиционалистите можем да предложим стандартни кръгли дискове. Изпълняваме цялостната услуга тиражиране (запис и печат) на CD и DVD и окомплектоване в подходящи опаковки, включително нашите авторски разработки (регистрирани в Патентно ведомство) М-РАСК® и мултимедийна (пощенска) картичка.
 
Много са начините да бъдете различни... Възползвайте се
Очакваме Ви!


Полезно е да видите също:

CD и DVD опаковки запазена марка M-PACK различни опаковки за дискове дизайн на дискове, опаковки, вложки, други печатни матерали създаване на съдържание за дискове
производство на 
опаковки за дискове/
информация
запазената ни марка 
и производството ни 
под тази марка
модели опаковки
за всички варианти
дискове
дизайн/ предпечат на
дискове, опаковки,
вложки и др.
съдържание за дискове
мастериране, AudioCD,
DVD ауторинг
печат върху CD и DVD технологии за запис на дискове според количеството модели дискове лакиране на дискове производство на CD холдер - гумен и пластмасов
видове печат
при различни количества
и модели дискове
технологии за запис
при различни количества
и модели дискове
модели дискове -
записваеми, матрични;
модели електронни визитки
UV лак върху дискове
с печатаемо покритие
(защита на печата)
производство на
CD/ DVD холдери -
гумени и пластмасови

comments powered by Disqus